Návrh obývačky a kuchyne škandinávskom štýle

Spoločenská časť bytu v severskom minimalistickom dizajne je tvorená základným spektrom farieb čiernej, bielej a bledošedej v kontraste s jemným, svetlým odtieňom javora na drevených nábytkových prvkoch a teplej medovej farby podlahy.

Ucelený koncept farieb a vzorov

V celom byte je navrhnutá jednotná podlaha, ktorá priestor pekne prepojí a opticky zjednotí. Rybínový vzor drevených parkiet vnáša do konceptu v čistých, striedmych líniách ďalší geometrický vzor, čím pridáva na útulnosti a hravosti.

Okrúhly stôl v kuchyni

Okrúhly jedálenský stôl pre 4 osoby sa nachádza v najviac presvetlenej časti interiéru. Jeho polohu definuje kompozícia dvoch závesných svietidiel. Okrúhly tvar stola som zvolila preto, lebo aj v menšom priestore zachováva jeho vzdušnosť a dynamiku.

Kuchyňa v minimalistickom duchu

Minimalisticky a čisto navrhnutá kuchynská časť, ktorá akoby splývala s pozadím. Kuchyňa je navrhnutá v kompaktnejšej verzii, ktorá plne postačuje aktuálnym potrebám majiteľov. Koncept je možné v budúcnosti jednoducho doplniť ďalšími úložnými prvkami v rovnakom dizajne. Ako kuchynská zástena je použitá odolná vynilová tapeta, ktorá prepúšťa paru a vlhkosť. Alternatívou je jej zalaminovanie, prípadne výmaľba kvalitnými vodeodolnými farbami v navrhovanom motíve

Pohľad do kuchynskej časti

Kuchynský poloostrov svojím umiestnením decentne oddeľuje a zakrýva pracovnú časť kuchyne. Pozícia varnej zóny pritom umožňuje komunikáciu s obývacou časťou, čo plne korešponduje so zadaním klientov. Opticky je vymedzená digestorom, ktorý je elegantne ukrytý v dekore javorového dreva.

Otvorený priestor vznikol zbúraním priečky

Na mieste, kde je momentálne umiestnené štýlové závesné kreslo, bola v pôvodnej dispozícii nenosná priečka. Tá oddeľovala priestor spálňe (teraz obývačková zóna) a samostatnej uzavretej kuchyne. Jej zrušením sa celý priestor neuveriteľne presvetlil a dovolil vytvoriť prepojenú spoločenskú zónu.

Pohľad do obývacej časti

Zariadenie obývačky som navrhla tak, aby opticky nezmenšovalo limitovanú pôdorysnú plochu. Sedačka pre 3 osoby v škandinávskych tvaroch je na nožičkách, pretože to pomôže k vnímaniu väčšej plochy podlahy, to znamená, aj k domnelému zväčšeniu celého interiéru. Rovnakú stratégiu som uplatnila pri nábytku pod TV , ktorý je zavesený na stene a neodoberá tak z podlahovej plochy. Atypickú dispozíciu som vybalansovala umiestneným tmavšieho dekoru na najkratšiu stenu, čo ju opticky pritiahne bližšie a celému interiéru tiež pridá na útulnosti.

Ako zväčšiť interiér?

Materiály v celom byte sú navrhnuté v decentných a svetlých farbách, ktoré pôsobia upokojujúco. Ich jednodná farebnosť zabezpečuje, že interiér pôsobí oveľa priestrannejšie, ako je jeho skutočná výmera podlahovej plochy.

Stav interiéru PRED rekonštrukciou

Stav pred zbúraním nenosnej priečky, pri pôvodnom funkčnom usporiadaní bytu.

Video k projektu

A kde sa nachádza a ako vyzerá spálňa teraz? Pozrite si návrh spálňe v severskom duchu.

Moje ďalšie projekty

Chcem návrh interiéru